maandag 19 april 2010

Brandend water

Hoe graag was ik niet lasser geweest. Meer specifiek: onderwaterlasser. Zo’n kunstje dat praktisch niemand verstaat, waarbij jij met allerlei spul van ijzer dat niemand kent en rubber slangen en met een lamp op je kop onder het bruine oppervlak verdwijnt. Ernstige mannen kijken je na. En na een tijdje, dan zien ze wat bubbels bovenkomen en verder zien ze niks, want het is donker, daar onder water. Er is slib en drab en microbisch leven dat alles aan het zicht onttrekt. En na nog een tijdje kom je boven en doe je je mondstuk uit en zeg je iets van ‘zo, gefikst’. En de ernstige mannen kijken je aarzelend aan. Als jij het zegt moet het waar zijn, maar als het waar is moet water kunnen branden.

3 opmerkingen:

luzan werts zei

((-:

tante annie zei

van die onderwatermannen moeten elkaar in een heel spannend zwart pak helpen. stinkend pak ook nog. een gesleur in de camionette, zal ik het u zeggen.

Jelou zei

Lijkt mij ook, want lopen erover is al eens gebeurd, dus branden moet zéker kunnen...En ja hoor, nog even en de hele oceaan brandt straks als ze er een lucifer bij houden...;-)incluis geroosterde dolfijnen:-(