donderdag 4 september 2008

Ook een soort schrijver

Die Jean-Marie Berckmans, dus, die schrijft daar (in mijn hoofd, toch) de sterren van de hemel. Zelf ben ik ook een soort schrijver. Een broodschrijver, om precies te zijn. Voor 100 euro per geklokt uur (exclusief btw, alle bijkomende kosten en halve uren worden als hele in rekening gebracht) mag u het zeggen en hou ik m’n mond, als het ware.

Hotver!!

27 opmerkingen:

Anoniem zei

dju toch. waarom ben ik altijd goedkoper?

EFCE zei

Och tante, trek het u niet aan! Ik had precies die gedachte toen ik er mee stopte nog één letter voor uitgevers te schrijven – dat schuim der aarde, dat altijd voor een dubbeltje (liefst minder) op de eerste rij wil zitten en u voorhoudt dat het gebrek aan fatsoenlijke vergoeding gezien moet worden als een gezonde investering in uw toekomst!!! Daarbij blijkt het toch vooral te gaan om een investering in hun eigen toekomst en die van hun aandeelhouders - die rupsjes-nooit-genoeg.

Nu laat ik me uitsluitend nog ronselen door firmabazen en consultants. Beter voor uw bankrekening, maar toch weer méér van hetzelfde. Want als je de tarieven hoort die deze moderne roofridders durven vragen zonder eens met de ogen te knipperen, dan blijf je weer met dezelfde vraag achter: Dju toch, waarom ben ik altijd goedkoper…

Anoniem zei

;-))

Anoniem zei

(is dat nou je tante Annie van de grote Vlaamse schrijvers in de boekenkast, en de Caballero?)

EFCE zei

Ach welnee! Da's mijn tante Bé! (heb het bange vermoeden dat Tante Annie eigenlijk maar een schertstante is...)

Anoniem zei

Aunt Jemima??? (dàt zoek ik uit!)

Anoniem zei

Nee, Aunt is het niet. For sure.

EFCE zei

Pff, dat had ik je zo wel kunnen vertellen: mijn tante Bé spreekt geen Engels en is met zekerheid geen schertstante.
Het kan natuurlijk ook zijn dat ik het geheel niet- of verkeerd heb begrepen. In dat geval hebben we hier toch tenminste het woord schertstante aan over gehouden:-)

Anoniem zei

dat moet ik jaren geleden ook hebben gedacht toen ik de galeries vaarwel zei, na het het zoveelste fotoboek van de galeriehoudster met een van hun dure reisjes...en dan van mijn hardgewerkte creaties..aju,
nu doe ik hetzelf en gaat het ook..maar ook een baas...helaas :)

Miou-Miou

EFCE zei

Vraagje aan miou: wat doe je zelf en waar kunnen we dat zien?

Anoniem zei

Als ik mijn echte naam zou geven, krijg je google-hits en mijn website dat doe ik maar even niet, jij blijft ook anoniem???..i.i.g. afgestudeerd in de Kunsten en een fulltime baan die ik vaarwel ga zeggen...dju toch...die vervelende bazen...
Maar zoals ik al eerder berichtte, ik lees je verhalen graag..daar hou ik van, mensen die mooie dingen maken...die zag ik niet bij Happy, 't was net een roddeldorp...
Ben jij beroepsschrijver?
Enne...het kruiwagenwiel Praxis, Gamma of wat het ook is, was wel lachen..jij neemt steeds iemand te grazen daar...

Miou

EFCE zei

Haha, anoniem, ja. Ik begrijp t ook wel. Zelf strooi ik m'n naam ook niet zo graag over het internet.
Qua happy: ja, het heeft wel wat van een dorpspomp. Toch zitten er ook genoeg leuke, lieve, slimme, creatieve en aardige mensen tussen die wat geplaag (zoals van dat kruiwagenwiel) wel kunnen waarderen.

Anoniem zei

het weer

wit, het is sneeuwwit...
Voor me lonkt een Granny S.
Zouden de 7 dwergen nog bestaan ?

Miou

Anoniem zei

www.illustratiesmiou.blogspot.com/
als je nog eens een illustratie nodig hebt :)

EFCE zei

Ha leuk, je bent zélf aan de slag! Dit is goed!!

Miou zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
EFCE zei

Mooi werk! (en inderdaad een schitterende locatie om te exposeren, lijkt me) Voor je volgende expositie hou ik me aanbevolen. Er is tenslotte nog een behoorlijk verschil tussen de platte plaatjes op internet en het 'echte ding'. Leuk, trouwens, dat je het eens hebt laten zien. Dank daarvoor.

Anoniem zei

alle bewegende delen doen zeer...een goede trappisten bier voor het slapen :)

Miou

EFCE zei

haha, dank voor het uitstekende (en geheel in mijn straatje passende) gezondheidsadvies - ik ga het zodirect meteen proberen! Het jammere van zelfstandige zijn is wel dit: ik heb mijn welverdiende dagje ziek eindelijk kunnen inplannen, te weten komende dinsdag... Ben ik waarschijnlijk al lang weer beter, maar toch.

Miou zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
EFCE zei

Yessss! allemaal m'n eigen schuld, hoor, dat gestress. Ben in de regel lui tot T geld zo'n beetje op is en er een 'heilig moeten' aan te pas komt:-)

Miou zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
EFCE zei

Ik blijf kijken:-)

Miou zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
EFCE zei

Hé, wat een verrassing! Net wat ik nodig had. Een letter..!

EFCE zei

pfff, excuus, wat aan de flauwe kant vagdaag...

Miou zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.